Βραβεύτηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για το Πρόγραμμα Εσωτερικού Ελέγχου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

1468

Στο 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώθηκε στην Ναύπακτο στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2019, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, Αναστάσιο Σοφιανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα, Ηλία Σαββάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Οικονομικής Διεύθυνσης.

Στο συνέδριο, που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», το Δήμο Ναυπακτίας και το Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUM Training & Consulting, εισηγητής στο 2ο Θεματικό Εργαστήριο του Συνεδρίου με θέμα «Διαδικασίες & Εσωτερικός Έλεγχος» ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι του συνεδρίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υπέβαλε και παρουσίασε ως καλή πρακτική τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας του να συμμετάσχει στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Εσωτερικού Ελέγχου που υλοποιήθηκε, από τον Δεκέμβριο 2018 έως τον Ιούλιο 2019. Παρουσιάστηκαν οι στόχοι, τα βήματα και τα αποτελέσματα του πιλοτικού εσωτερικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο Δήμο από την Ομάδα Εσωτερικού Ελέγχου. Αυτή η πρωτοβουλία αξιολογήθηκε από πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς και αποτέλεσμα της αξιολόγησης ήταν η απονομή ενός ακόμα βραβείου για το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Εσωτερικού Ελέγχου υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς / Εθνική Αρχή Διαφάνειας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS) και με την τεχνική υποστήριξη από την Expertise France (εθνικό φορέα τεχνικής υποστήριξης της Γαλλικής Δημοκρατίας), μέσω του έργου «Τεχνική Υποστήριξη για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».