Λυσιστράτη “Η ώρα της γυναίκας” από το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήριο του Αγίου Δημητρίου

210
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του δήμου Αγίου Δημητρίου και το εφηβικό εργαστήρι θεάτρου Αγίου Δημητρίου παρουσιάζουν τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπακέλλα για έξι παραστάσεις (25,26,27 Νοεμβρίου και 2,3,4 Δεκεμβρίου 2022) στο Αμφιθέατρο του Στρογγυλού «Τάκης Ζενέτος» (Παπάγου και Καλλιθέας) με ελεύθερη είσοδο.

Το εφηβικό εργαστήρι θεάτρου επιστρέφει δυναμικά με τη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, που είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα έργο ορόσημο. Από τα πιο παλιά αντιπολεμικά έργα (411 π.χ) με την πρώτη φεμινιστική “απεργία” για τα δικαιώματα της γυναίκας.
Με το κίνημα του “me too” και τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών, να βγαίνουν στο φως από τα ίδια τα θύματα, καθώς και τη θλιβερή αύξηση των γυναικοκτονιών, η Λυσιστράτη με πιο δυνατή φωνή από ποτέ, αφυπνίζει τους απλούς πολίτες και ταρακουνάει την ηγεσία του κράτους.
Μια κλασική κωμωδία, από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Αριστοφάνη παγκοσμίως η ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ σας καλεί στην ώρα της γυναίκας.
Να είμαστε όλοι/ες εκεί. Να στηρίξουμε τη, διαχρονικά, βροντερή φωνή της τέχνης καθώς και τα εφηβάκια της πόλης μας που επιλέγουν να «μιλήσουν» για τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση.
Λυσιστράτη – Η Ώρα της Γυναίκας – Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήριο Αγίου Δημητρίου
25,26,27/11 & 2,3,4/12/2022 – Στρογγυλό «ΤΑΚΗΣ ΖΕΝΕΤΟΣ» (Παπάγου και Καλλιθέας) και ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη