Άγιος Δημήτριος News

Μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025 η δυνατότητα ρύθμισης Οφειλών στο δήμο

Τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν οφειλές τους προς το δήμο Αγίου Δημητρίου έχουν οι  πολίτες. Σύμφωνα με την παράταση που έχει δοθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν στη σχετική ρύθμιση μέχρι τις 14 Μαρτίου 2025. Προϋπόθεση είναι οι σχετικές οφειλές  να έχουν βεβαιωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Στην ισχύουσα ρύθμιση  προβλέπονται σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έως 95% όταν πρόκειται για ευάλωτες περιπτώσεις πολιτών. Η ρύθμιση όμως αφορά και τους οφειλέτες που δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις των ευάλωτων πολιτών. Οι ενδιαφερόμενοι πέραν από τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την αποπληρωμή των χρεών έως και σε 60 δόσεις, επωφελούνται, καθώς το ποσό που οφείλουν δεν θα λαμβάνει προσαυξήσεις.

Ως ευάλωτοι οφειλέτες ορίζονται πολίτες που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω διαφόρων παραγόντων (ηλικία, φύλο, αναπηρία, οικογενειακή κατάσταση, εισόδημα κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη.

Ενδεικτικές οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση

Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου (τηλ. 2132007769).

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, επωφελούμενοι από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.