Οι όμορφες εικαστικές παρεμβάσεις του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

213
Όταν τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τραγουδούσαν, πριν από 2 μήνες, υπό το φως των κεριών ένα τραγούδι που υμνούσε την ειρήνη, απαιτώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο να σταματήσει αυτός ο παράλογος πόλεμος, δεν ήξεραν πως αποτελούσαν τη μεγαλύτερη και πιο σπουδαία έμπνευση για το ζωγράφο μας Thano Raf.

Όταν ήρθε η στιγμή να ζωγραφίσει τους τοίχους του σχολείου το μήνυμα της ειρήνης δεν θα μπορούσε να μην είναι κεντρικό! Το λευκό περιστέρι που φέρει το κλαδί ελιάς, αποτυπώθηκε στους τοίχους του σχολείου συμβολίζοντας το ηχηρό αίτημα των παιδιών για την ειρήνη.
Το περιστέρι θα είναι εκεί για να υπενθυμίζει σε όλες και όλους μας πως ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται ποτέ.. Και τα παιδιά δίνουν το δικό τους αγώνα για την ειρήνη, καθημερινά!
Οι εικαστικές παρεμβάσεις του ζωγράφου στο εσωτερικό του σχολείου ομορφαίνουν το χώρο και ζωηρεύουν τη φαντασία των παιδιών! Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του Δήμου μας, που με συνέπεια φροντίζει ένα ένα όλα τα σχολεία της πόλης!
Επειδή οι λεπτομέρειες μερικές φορές είναι που κάνουν τη διαφορά, σας παροτρύνουμε να δείτε στις φωτογραφίες τις ιδιαίτερες πινελιές στις αίθουσες της Χημείας και της Πληροφορικής.