Τ.Ε.Β.Α.: Ξεκινάει σε λίγες ημέρες η διανομή ειδών οπωροπωλείου σε απόρους στον Άγιο Δημήτριο

1381

Την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε η διανομή ειδών οπωροπωλείου από το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.). Το πρόγραμμα αφορά τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Αγίου Δημητρίου.

Συνολικά θα διατεθεί ποσότητα άνω των 80 τόνων από κάθε είδος, σε συσκευασίες των 2 κιλών και οι ωφελούμενοι θα είναι περίπου 13.000.

Κάθε Δήμος θα ανακοινώσει τα δικά του σημεία και ωράρια διανομής και η διανομή θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είπε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση των αδιάθετων κονδυλίων ύψους 18 εκ. ευρώ, για το νέο πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. του 2020.

Δυστυχώς οι σχετικές διαδικασίες δεν είχαν προχωρήσει από την προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας με συνέπεια χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, να μην μπορούν να προμηθευτούν έγκαιρα τρόφιμα.

Με δεδομένο ότι η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα, σε συνεργασία με την ηγεσία του υπ. Εργασίας, κάνουμε αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουμε έγκαιρα την έναρξη του νέου προγράμματος του Τ.Ε.Β.Α..

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπ. Εργασίας κ. Βρούτση για τη συνεργασία και την προσωπική ευαισθησία που επέδειξε. Δεν θα επιτρέψουμε σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος να στερήσουν από κανένα ωφελούμενο τρόφιμα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του».

Η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Δήμητρα Νάνου, δήλωσε:

«Η στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από την πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας απελευθέρωσης αδιάθετων κονδυλίων από το εν λόγω πρόγραμμα ποσού 18 εκ. ευρώ. Εστιάζουμε στην ουσία και δείχνουμε εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Για τον Άγιο Δημήτριο το σημείο διανομής θα είναι η οδός Αγ. Βασιλείου 83.

Ημερομηνία διανομής: 20/11/2019

Αριθμός ωφελούμενων: 1118

Θα δοθούν 3620 μήλα σε διάτρητη πλαστική σακούλα και 3620 λάχανα.