Φεστιβάλ Πόλης 2022: Η μουσικοχορευτική παράσταση “Θυμιούμαι και λυπούμαι”

464

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου με στεριανά ακούσματα της ξενιτιάς στη μουσικοχορευτική παράσταση «Θυμιούμαι και Λυπιούμαι» στον Ασύρματο και ώρα 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Σε👉 Πέντε εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Ήπειρο, την Αιτωλοκαρνανία, την Αρκαδία και την Ηλεία, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια γιορτή χαρμολύπης για τη Ξενιτιά. Οι ορεινές αυτές περιοχές με την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους, ως τόποι φτωχοί για να θρέψουν τον κόσμο τους, οδήγησαν στην εσωτερική μετανάστευση και τη ξενιτιά. Το τραγούδι ήταν το κύριο μέσο έκφρασης του πόνου του αποχωρισμού.

⭐️ Αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χοροί από τις περιοχές αυτές θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, με τη συνοδεία της κομπανίας παραδοσιακής μουσικής του Πέτρου Χαλκιά και με τους Γ. Αγγελόπουλο και Δ. Τζουμερκιώτη στο τραγούδι.

🎯 Η παράσταση συνδιοργανώνεται από τους:
➡️ Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «το Κούγκι»
➡️ Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου
➡️ Σύλλογος Ηλείων Αγίου Δημητρίου
➡️ Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αγίου Δημητρίου
➡️ Αδελφότητα Κραψιτών Αθηνών

❣ Όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου μας έτσι κι εδώ η πολύτιμη προσφορά σας σε σχολικά είδη, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής και φάρμακα για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης, θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη ❣

⭐️ Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση μαζί

👀 Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πόλης 2022 εδώ
👉 https://drive.google.com/file/d/1ih-qvGdr1p-i7YCOWoBck2feIuZetqVd/view