29 + 1 ερωτήσεις στη Δήμαρχο από τους/τις δημοσιογράφους της ΣΤ΄ δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

378
Μπορεί η δημοσιογραφία, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να άγεται και να φέρεται… οι μικροί εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, και πιο συγκεκριμένα του 12ου Δημοτικού Σχολείου, όμως, είναι γεμάτοι όνειρα, είναι γεμάτοι πυγμή, θάρρος, διάθεση, προσδοκίες για το μέλλον και εύλογες απορίες για την πολιτική της ζωής, για την πολιτική του τόπου και της πόλης τους και ως εκ τούτου για τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου  Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αττικής.

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Θεοδώρας Βασιλοπούλου, Γεωργίας Χίου και Λαμπρινής Αμαράντου, τον προηγούμενο μήνα, μαθητές και μαθήτριες των ΣΤ1 και ΣΤ2 τμημάτων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο για να πάρουν συνέντευξη από τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου για όλα όσα θέλουν να μάθουν τόσο για το Δήμο όσο και για την ίδια τη Δήμαρχο.

30 ερωτήσεις! 30 καίριες, ειλικρινείς, βαθιές ερωτήσεις που αφορούν καυτά και επίκαιρα ζητήματα της πόλης μας. 30 ερωτήσεις που απαντήθηκαν από καρδιάς με μεγάλη προθυμία, αμεσότητα και ευχαρίστηση από τη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου. 30 ερωτήσεις και απαντήσεις που αξίζει να δουν τα φώτα της δημοσιότητας γιατί αντικατοπτρίζουν το φως της ψυχής των παιδιών. Γιατί αντικατοπτρίζουν το μέλλον.
Ακολουθεί ένα μέρος της εξαιρετικής συνέντευξης των παιδιών.
ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ & ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
 Η Ειρήνη ρώτησε: Ποια είναι τα σχέδια για το Ρέμα της Πικροδάφνης; Θα μπορούσε να γίνει προσβάσιμο, σαν ένα πάρκο για όλους;
 «Το Ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα σημαντικό οικοσύστημα και μετά την οριοθέτησή του πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας και μετατροπής του σε ένα γραμμικό πάρκο από τον Υμηττό ως τη θάλασσα».
Η Έλυα: Τι σχεδιάζετε για το Πάρκο Ασυρμάτου; Έχουν ξεκινήσει τα έργα; Πότε προβλέπεται να είναι έτοιμο;
 «Καταφέραμε να ενταχθεί στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της Ανάπλασης του Ασυρμάτου»
 ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
 Ο Στέφανος ρώτησε: Το κολυμβητήριο είναι μια μεγάλη ανάγκη για το Δήμο μας. Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωσή του;
 «Η μελέτη του Κολυμβητηρίου έχει ολοκληρωθεί, ο φάκελος έχει κατατεθεί στην Πολεοδομία για την έκδοση οικοδομικής άδειας και το σημαντικότερο είναι ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ανέγερσής του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»».
Δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο