5 πράγματα για τα οποία είναι γνωστός ο Άγιος Δημήτριος

1239

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου είναι πολύ γνωστός σε όλη την Αττική για πολλούς και διάφορους λόγους. Μεταξύ άλλων είναι από τις λίγες περιοχές της Αθήνας που έχουν διατηρήσει το αίσθημα της γειτονιάς.

  1. Το Στρογγυλό Σχολείο είναι ένα αξιοθέατο του Δήμου και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα της περιοχής. Δημιουργήθηκε από τον Τάκη Ζενέτο που υπήρξε μαθητής του σπουδαίου Λε Κορμπιζιέ.
  2. Το Ρέμα της Πικροδάφνης ξεκινάει από τον Υμηττό και φτάνει μέχρι το Παλαιό Φάληρο ενώ περνάει και μέσα από τον Άγιο Δημήτριο. Πρόκειται για ένα Ρέμα άγριας ομορφιάς που οι κάτοικοι του Δήμου ελπίζουν σύντομα να αξιοποιηθεί σωστά.
  3. Ο Ασύρματος είναι ακόμα ένα «αξιοθέατο« του Δήμου. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που φιλοξενούσε κεραίες για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Πλέον έχει αξιοποιηθεί ως ένα βαθμό και εκεί μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου, να τρέξεις ή να επισκεφτείς τρία γήπεδα, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις.
  4. Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου έχει ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Αττικής αλλά και έναν δρόμο, την Αγίου Δημητρίου, με πάρα πολλά εμπορικά καταστήματα.
  5. Ο Άγιος Δημήτριος έχει πάρα πολλά καταστήματα φωτιστικών. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει άλλη περιοχή στην Αττική με τόσα πολλά καταστήματα, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος από όλες τις περιοχές της Αθήνας να καταφτάνει στην περιοχή για αυτόν τον λόγο.