To μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου για το νέο έτος 2022

192

Όταν, μετά το νικηφόρο για την παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ» αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019, αναλάβαμε καθήκοντα ως δημοτική αρχή της πόλης μας, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, τα χαρακτηριστικά της διετίας που θα ακολουθούσε.

Στις αρχές του 2020, η χώρα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τεράστια υγειονομική κρίση, στην αντιμετώπιση της οποίας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της.

Μια κρίση που με μικρές διακυμάνσεις, μας ταλαιπώρησε και ολόκληρο το 2021, ενώ πριν την ανατολή του νέου έτους, δείχνει να κορυφώνεται απειλητικά.

Στο πλαίσιο αυτό, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις και καταστάσεις σε ένα πολύ διαφορετικό τοπίο από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης.

Οι προτεραιότητες άλλαξαν. Ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα προσάρμοσαν τις δράσεις τους στις νέες ανάγκες, ώστε να διαχειριστούν όλες τις πτυχές της κρίσης που εκτός από την υγεία του πληθυσμού, άγγιξαν όλες τις δραστηριότητες της δημοτικής ζωής.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε πως τόσο ο τρόπος που σταθήκαμε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με σειρά δράσεων και ενεργειών, όσο και η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με συγκεκριμένα μέτρα στέφθηκε από επιτυχία.

Η είσοδος του 2022 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου για τα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κληθούμε όλες και όλοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο μας.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι  συνεργάτες και συνεργάτιδές μου, βρισκόμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα να αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες αυτές.

Με βαθιά πίστη στο θεσμό της ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη, σε μια Αυτοδιοίκηση ανοικτή και ανατροφοδοτούμενη από την κοινωνία με πολιτικό, διεκδικητικό – αγωνιστικό περιεχόμενο και κοινωνικό ρόλο, συνεχίΖΟΥΜΕ την προσπάθειά μας για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που έχουμε ξεκινήσει, αλλά και για το σχεδιασμό νέων, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν οι σύγχρονες πόλεις του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, λίγο πριν την εκπνοή του 2021, οι σκέψεις μας ταξιδεύουν και σε όσους και όσες χάσαμε αυτή την τελευταία χρονιά. Σε εκείνους και εκείνες που συνεχίζουμε να χάνουμε από την πανδημία που ακόμα μαίνεται, σε εκείνους και εκείνες που χάσαμε από το μακρύ χέρι της πατριαρχίας, της μισαλλοδοξίας, της επικράτησης του εγώ αντί του εμείς.

Ας σημάνει το 2022 την αρχή για αληθινή αγάπη, για υγεία και για ειρήνη σε όλη την ανθρωπότητα.
Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με ενότητα, δύναμη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία, σαν γροθιά.
Με μια «εμβολιασμένη γροθιά» θα πολεμήσουμε τον ιό.
Με μια «πολύχρωμη γροθιά» θα δεχθούμε το διαφορετικό.
Με μια «μονιασμένη γροθιά» θα φιλοτεχνήσουμε το μέλλον που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα και περισσότερα!
Καλή χρονιά σε όλες και όλους.
Είθε το 2022 να είναι γεμάτο ζωή, ειρήνη και πρόοδο!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου